Johanna Sirén-Kaplas

Antti Rinne (sdp), hallitus voi kaatua, jos ohitat perussuomalaiset

SDP:n vaalivoitto oli niin täpärä ja asema hallituksessa tulee olemaan niin hatara, että nyt ei Antti Rinteellä olisi varaa leikkiä Elvistä. Mutta näköjään hatarakin voitto voi nousta päähän #arvopohja

Tuorekin hallitus voi nimittäin kaatua omaan mahdottomuuteensa #itsepäisyys

Tai rinnalle valittu hallituskumppani voi syödä omalla loistollaan SDP:n suosion #Häkkänen_häkkää.

Rehdeintä olisi, jos kolmen kärkeen tasaisesti yltäneet puolueet eli SDP (40), Perussuomalaiset (39) ja Kokoomus (38), yhdessä muodostaisivat hallituksen.

SDP ja Perussuomalaiset ovat yksimielisiä siitä, että Suomen työmarkkinoilla kotimaista työvoimaa ei saa sivuuttaa tuomalla työmarkkinoille ulkomaista halpatyövoimaa, joka ei osaa suomenkieltä, jolla on vieras kulttuuri ja vieraat tavat ja mahdollisesti jopa eri uskonto.

SDP ja Perussuomalaiset molemmat vastustavat jyrkästi työvoiman saatavuusharkinnan poistoa. 

Jos Rinne (sdp) ei kykene itselleen ja ryhmälleen artikuloimaan tätä, niin SDP jää yksinään hallitukseen vastustamaan saatavuusharkinnan poistoa, jolloin Kokoomus, Vihreät ja Närpiön kasvihuoneet kävelisivät SDP:n yli mennen tullen.

Perussuomalaisten kanssa työvoiman saatavuusharkintaa vastaan SDP:n olisi helppo taistella, ja jyrätä Kokoomus tässä nimenomaisessa kysymyksessä.

 

SDP ja Perussuomalaiset vastustavat halpatyövoiman tuontia Suomeen (fakta)

Tällaisessa tilanteessa, kun Suomen työmarkkinoita uhkaa ulkomaalainen halpatyövoima, Antti Rinteen löpinät arvopohjasta (fiktio) ovat ylellisyyttä, johon SDP:llä ei tosiasillisesti ole varaa.

Jos SDP lähtee hallitukseen Kokoomuksen kanssa ja jättää Perussuomalaiset oppositioon, SDP:lle ei jää vipuvartta saatavuusharkinnan poiston torjumiseen. Vihreille nimittäin on täysin yhdentekevää, mitä työmarkkinoilla tapahtuu, kunhan vain floora ja fauna kukoistavat (työmarkkinoista viis).

Kannattaa muistaa, mitä Matti Vanhanen (kesk) sanoi tänään ma 15.4. MTV3:n aamu-tv:ssä: "Perussuomalaiset pystyivät uusimaan äänimääränsä oppositiosta käsin."

Antti Rinteen kannattaa nyt muistaa, että nykyiset Perussuomalaiset ovat iskussa ja pystyisivät tarvittaessa tekemään oppositiosta käsin paljon muutakin.

Jussi Halla-aho (PS)on todennut, että Suomessa on paljon vähätuloisia ihmisiä.

Haittamaahanmuutto lisää vähätuloisuutta, sillä haittamaahanmuuton kulut köyhdyttävät suomalaisia, kuten KHT-tilintarkastaja Pauli Vahteran tekemistä laskelmista on voitu todeta.

 

Nyt pitäisi asettaa "omat perhekuntalaiset" etusijalle, kuten Raamattukin neuvoo (1.Tim. 5:8).

 

https://www.iltalehti.fi/talous/a/200a4e99-a71a-4b7a-a6de-6369cca9e348?fbclid=IwAR1Jx50mqPoQDmV6QaBAd664Cf7HAqFxa2Qn3tJjCmvhZJ7TQvG8RaN1m5o

 

https://www.suomenperusta.fi/

 

PS. Åbo Akademi oli saanut sentattua MTV3:n vaaliasiantuntijaksi Kimmo Grönlundin (never heard), jonka negatiivinen asenne Halla-ahoa ja kaikkia perussuomalaisia kohtaan paistoi läpi jokaikisestä kommentista. Ei jatkoon. Ruotsinkielisten pitäisi nyt pikkuhiljaa alkaa heräillä siihen tosiasiaan, että jos Suomesta katoaa suomenkieli, niin satavarmasti katoaa ruotsinkielikin. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Rinteelle ja monelle muulle vihervasemmistolle on piikki lihassa katsella eduskunnan työskentelyä. Puhemiehen paikka menee PeruSuomalaisille. Varapuhemmiehen paikka Kokoomukselle ! Oikeisto johtaa parlamenttia !

Aina kun avaat kyselytunnin kuvaruutuun ilmestyy PerSu !

Vielä pahempi tappio on, kun Suomen poliittisessa hierarkiassa Eduskunnan Puhemies on toisena heti Tasavallan Presidentin jälkeen !

Hakaniemessä väitetään nähdyn, että Tarja Halonen on heitellyt televisiota roskalavalle !

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

Hauska toi viimeinen rivi, nauroin ääneen! :D

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Päätökset tehdään hallituksessa, eikä tämä nyt ole mikään uusi asia, että puolue voi jäädä oppositioon, ainahan sinne joku jää.

Kerjäämällä tuskin pääsee halitukseen vaikka tuntuu kova hinku olevan.

Yleensä hallituksessa joutuu tekemään paljon komromisseja, ja se on persuille hankala paikka, kuten Halla-aho tänään sanoi.

Mistä persut ovat valmiita luopumaan, tuntuu, että vain toisten pitää luopua, mutta kannattaa muistaa, että yleensä hallituksessa saa omista tavoitteistaan 30% läpi, onko persujen kenttä nyt valmis luopumaan kovista tavoitteista?

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Kyllä fakta on niin, että itse, entisenä yksityisyrittäjänä, kaiken omaisuuteni menettäneenä, en ollut oikeutettu ara-asuntoon.

Asunnot myönnettiin turvapaikanhakijoille ja maahanmuuttajille, jotka eivät itse maksa vuokraansa.

On täysin kohtuutonta, että suomalaisia, elämäntyönsä ja veronsa maksaneita syrjitään.

Nyt syrjitään ja kovalla kädellä!

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

#3

Hei Mirjami, en tuntenut taustaasi yrittäjänä. Sitä kannattaisi kommenteissasi pitää ehkä enemmänkin esillä, jotta niille, joilla ei ole mitään kokemusta yrittämisestä hahmottuisi se, miten todellakin riskialtista toimintaa yrittämien on.

Joskus aikoinaan tutkittiin sitä, montako HKKK:sta valmistunutta perustaa yrityksen, niin valmistuneista vain murto-osa. Kauppatieteilijöitä ei kiinnosta riskinotto vaan varma leipä?

Tunnen muitakin yrittäjiä, joilta on "viety kaikki ihmisoikeudet" siksi, että ovat toimineet yrittäjinä.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Ainahan hallitus voi kaatua. Tilaisuus on lähes joka kuukausi, kun välikysymyksen yhteydessä äänestetään hallituksen luottamuksesta. Ja jos kaatuu, niin sitten kaatuu. Kootaan vaan uusi hallitus.

Paljon saa persuporukka tulla vastaan, jotta hallituksen yhteinen arvopohja on edes lähellä. Ihmisoikeudet tulevat nousemaan tulevan hallitusohjelman keskiöön ja niissä persujen kouluarvosana ei ole päätä huimannut.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

#4

Niin, tämä tosiaankin kannattaa pitää mielessä: ainahan hallitus voi kaatua.

Sen sijaan se ei ole vain mikään "kootaan vain uusi hallitus". Kai ymmärrät, että jos aikaa joudutaan käyttämään jatkuvasti hallitusneuvoitteluihin, se on muilta asioilta pois ja tulee kalliiksi. Eduskunnassakin vuorokaudessa on vain 24 tuntia/vrk käytössä.

Toisaalta, mitä väliä, jos maan tärkein tehtävä on patsastelu ja moraaliposeeraus jonkun arvopohja-himmelin ympärillä?

Jos Minna-Maariaakin hiukan kiinnostaisivat kantasuomalaisten ihmisoikeudet, esimerkiksi vanhustenhoito, niin ei tarvitsisi mennä merta edemmäs kalaan. Kotipihallakin riittäisi hommia.

Briteillä on hyvä sananlasku: "Charity begins at home."

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

”minun on vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa oliota kuin pohjoismaalainen sosiaalidemokraatti”. Jokseenkin tarkka sitaatti Halla-aholta.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Persut eivät kelpaa kenellekään yhteistyökumppaniksi saati hallitukseen. He huomaavat nopeasti, että äänet menivät kankkulan kaivoon.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

# 6

Nyt, kun näitä tv-haastatteluja on kuunnellut, niin kyllä, voidaan todellakin todeta, että järjen ääni ei näytä kelpaavan.

Eduskunnan nuoret naiset parantavat nyt maailmaa moraaliposeerauksilla, joita ei millään tavalla ole ankkuroitu siihen tosiasiaan, että Suomessa ihmiset rahoittavat elämäänsä varsin suurelta osin käymällä töissä ihan oikeissa työpaikoissa ja tekemällä ihan oikeasti tuottavaa työtä.

Toki täällä voidaan ruveta parantamaan Suomen ilmastoa sillä, että katkaistaan sähköt klo 21 joka ilta, annetaan talouksille lämmintä vettä vain kerran viikossa, syödään vain kylmää ruokaa, lopetetaan teknokemian teollisuus ja lakataan käyttämästä deodorantteja, pesuaineita ja lääkkeitä, ajetaan teollisuus alas ja ripotellaan tuhkaa päällemme.

Kenties kaikki suomalaiset voivat ryhtyä eräoppaiksi?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Heikki Karjalainen

Yksikään annettu ääni ei mennyt hukkaan. PerSuille anettu ääni heikensi esim. demareiden kannatusta.

Persuille annettu ääni synnyttää demareille hallitusneuvotteluista vaikeuksia. Saadakseen hallituksen kasan Rinteen on ensimmäiseksi luovuttava annetuista maailmaa syleilevistä vaalilupauksista. Ei Kokoomus tai Keskusta hallitukseen mene ilman vaatimuksia joilla Rinteen vaalilupauksilta menee pohja pois.

Toisaalta näytät unohtavan, että PerSut ovat jo päässeet tavoitteeseensa. PerSut ovt hajoittaneet täydellisellä osumalla koko puoluekentän. Yksikään puolue ei ole niskan päällä ja oikeutettu mihinkään saneluun. Hallitusneuvotteluista tulee niin rankat, että esim Rinteen budjetin tavoitteista ei taida mikään toteutua. Onneksi koko Suomen taloudelle !

Ymmärtäisin kantasi turhista äänistä, jos PerSujen kannatus olisi jäänyt 10 % tasoon, mutta nyt kansa on ilmaissut kantansa.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

# 13

Täysin samaa mieltä tästä: yksikään Perussuomalaisille annettu ääni ei mennyt hukkaan.

Äänestystulos ja etenkin Jussi Halla-ahon saama henkilökohtainen äänimäärä on todella vahva signaali ajattelusta, joka Suomessa valtaa alaa:

täällä on unohdettu oma kansa ja meillä on nyt käsissä valtio, joka vihaa omia kansalaisiaan.

On kuten Laura Huhtasaari sanoi: Perussuomalaiset luovat paineita jo pelkällä olemassaolollaan ja vievät täten asioita ja keskustelua suuntaan, jossa on pakko huomioida haittamaahanmuuton vaikutukset.

Suomen Sisun Teemu Lahtinen käyttää ilmiöstä nimitystä "fleet in being".

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

Todellakin, kuunneltuani nyt näitä haastatteluja ihan tosissani peräänkuulutan matematiikkakerhoja joka kouluun.

Kun nämä nuoret naiset kokevat taistelevansa ihmisoikeuksien puolesta, ja tällä siis tarkoitetaan kaukaisten maiden ihmisoikeuksia, niin huomiotta jäävät täysin Suomessa syrjäytyvät nuoret miehet, koulupudokkaat, koulukiusatut jne. Näkökyky ei riitä penniä venyttävien yksinhuoltajien koteihin (niihin koteihin, joissa yritetään pärjätä omillaan), ei vanhainkoteihin - ei mihinkään muualle kuin katastrofialueille.

Ja rahaa tuntuu riittävän kaikkeen.

Ja Suomen pitäisi olla kaikkea kaikille.

Aivan kuin Suomi olisi joku status quo, jossa hyvinvointi on joku itsestään ilmoille pullahtanut, pysyvät hyvä, jota ei mitenkään tarvitse vaalia (paitsi tietenkin luonnon osalta!) ja joka pysyy tehtiinpä sille mitä tahansa.

Jokainen järjellinen olento ymmärtää, että lennonjohtotornit ja lentoliikenne ei pullahda tontille itsestään vaan vaatii suunnittelua, rahaa ja ylläpitoa, ja varsin kehittynyttä teknologiaa, joka on saavutettu, kun on riittävästi satsattu koulutukseen.

Jos lennonjohtotornista tehdään basaari, kentästä kaarnaveneveistämö ja rahat laitetaan kukkapenkkien kunnostamiseen, niin aika äkkiä lentoliikenne lakkaa.

Samalla tavalla hyytyy elinkeinoelämä. Ei sen tuhoamiseen (tai siirtämiseksi Kiinaan) tarvita muuta kuin voimallista haihattelua. Kyllä alasajo saadaan tehtyä. Ei se ole vaikeaa.

Vaikeaa oli se, mitä suomalaiset tekivät sodassa ja sotien jälkeen.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Siinä ei matematiikkakaan auta, vaan se, että persut arvottavat ihmistä ja yhteiskuntaa niin, mitä muut puolueet eivät hyväksy. Tämähän oli kauan sitten selvä asia jo äänestettäessä.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Johanna, asiakysymykset ratkaiskoot. Toivon, että tässä henkilö(kemia)t eivät asioiden toteutumista, jos niistä löytyy yhteisymmärrys.

Oletan, että SDP toivoo mukaan Vasemmistoliiton ja Vihreät - Perussuomalaiset odottavat varmaankin tasapainottavaa tekijää itselleen, ja sellainen voisi olla KD.

Vastaantuloa tarvitaan tietysti puolin ja toisin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset