Johanna Sirén-Kaplas

Miksi Yle ei näytä suorana lipunnostoa?

Eikö ole varaa käyttää ulkotuotantoautoa, vaikka jokainen suomalainen maksaa Yle-veron?

Onneksi kansalaisten isänmaallisuus ei ole Ylen varassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Eikö Suomen lipun nosto Tähtitorninmäellä ole jokavuotinen itsenäisyyspäivän perinne, joka tulisi näyttää, ja jota on myös näytetty tv:ssä?

Luulen näin, että onko Sampo Terho Suomalaisuuden liiton johtaja, ja siksi koska hän on mukana siinä lipunnostossa(?), ei Yle halua näyttää ko. tilaisuutta. Muutenkaan ei näytä sopivan Ylen agendaan.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

On vain johdonmukaisen isänmaallista, jos Yle ei tee yhteistyötä mokoman vihapropagandajärjestön kanssa. Suomalaisuuden liitto ei ole enää sama yleisesti hyväksytty järjestö kuin takavuosina, jolloin se oli puolivirallinen liputuskulttuurin vaalija.

Ihmettelen partiolaisten osallistumista ko. tapahtumaan. Partioliikkeen ihanteet eivät ole äärikansallisia.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

# 2

Tunnen huonosti Suomalaisuuden Liiton toimintaa, vaikka olen hiukan pyrkinyt seurailemaan sitäkin.

Liittohan on perustettu jo v.1908, ja siitä v.1998 erkautunut liiton nuorisojaos tunnetaan nykyisin paremmin Suomen Sisun alkuaikojen jäsenistönä, joka v.2000 ilmaisi tukensa Itävallan uudelle hallitukselle, jota EU boikotoi.

Tällöin sanomalehdet Suomenmaa, Aamulehti ja Vasabladet heittivät kehiin otsikon "Uusnatsit Suomessa".

Vuonna 2001 Suomalaisuuden Liiton entinen nuorisojaos eli Suomen Sisu esitti vastalauseen Ruotsalaisen kansanpuolueen lakialoitteelle (LA/2001 vp/Wideroos, Ulla-Maj/r).

Kuulin tästä vastalauseesta ja Suomen Sisusta myöhemmin toimittajien seminaarissa, jossa Wideroos oli puhumassa v.2010. Ihmettelin, mikä on Suomen Sisu, jonka esittämästä vastalauseesta Wideroos tuntui olevan niin tohkeissaan.

V.2013 Suomen Sisu nousi otsikoihin, kun tarvittiin kuusi poliisipartiota turvaamaan filosofian tohtori, bloggaaja Jussi Halla-ahon pääsy Suomen Sisun kokoukseen Helsingin Kruunuhaassa sijainneeseen Kirjan taloon, jonka edusta oli eristetty mellakka-aidoilla.

On mielenkiintoista, että Terho ja Halla-aho ovat sittemmin erkaantuneet kumpikin "omille teilleen" alun yhteisen polun jälkeen. Äänestäjät muistavat varmasti sen, miten Halla-aho ohjasi omien äänestäjiensä äänet Terholle EU-vaaleissa, joihin Perussuomalaisten silloinen puheenjohtaja Timo Soini esti Halla-aholta pääsyn ehdokkaaksi. Ilman Halla-ahon tukea Terho tuskin olisi saanut läpimenon edellyttämää, riittävää kannatusta.

Mutta, kuten sanottu, tämä kaikki on jo poliittista historiaa.

Nykypäivän todellisuutta on nyt siis syystä tai toisesta se, että lipunnostoa ei näytetä suorana lähetyksenä, mikä mielestäni on törkeää, kun ajatellaan, kuinka paljon maassa on yksinäisiä vanhuksia, joita kukaan ei ole kuljettamassa lipunnostoon tai sankarihaudoille tänään 6.12.2017.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Esan #2 kommenttiin.

Niin. Tietystä näkövinkkelistä katsottuna kaikki vastakkainen ja toisenlainen on vihapuhetta ja äärikansallista.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Ei taida myöskään kiinnostaa se kuinka paljon aikaa ja vaivaa maailmalla on pantu Suomen itsenäisyyden 100 vuotis juhla päivään.
Ilmoitetaan vaan että ” katsokaa areenasta”, eihän sitä ole edes kaikilla.
Toivottavasti päättäjillä on edes sen verran hyviä käytöstapoja että huomiovat sen.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

"Onneksi kansalaisten isänmaallisuus ei ole Ylen varassa."

Niinpä, me suomalaiset olemme isänmaalllisia Ylestä HUOLIMATTA.

Eero Mattila

Katselin juuri suomi100- juhlavuoden teemasivuja (http://suomifinland100.fi). Ihmettelin kun kuvapankista ei löytynyt ainuttakaan kunnollista Suomen lipun kuvaa.
- Useimmille on kai selvää, että tämä maa ansaitsisi ryhdikkäämmät johtajat, mutta näillä mennään tämä itsenäisyyspäivä! Hyvää itsenäisyyspäivää!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kummallista on että YLE on näyttänyt lipun noston vain Areenan kautta suorana klo 9. Ei enää katseltavissa tallennettuna videoesityksenä.

https://areena.yle.fi/1-4302256

Olen kritisoinut tällaista YLEn menettelyä, sillä eihän vanhuksilla etenkään ole usein mahdollisuutta katseluun netin kautta ohjelmia saati uutiskirjoituksia, joista hyvin usein mainostetaan uutislähetysten yhteydessä.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

# 7

Nimenomaan, osoittaa suurta ylenkatsetta Yleltä sivuuttaa vanhukset, Suomen rakentajat, tällaisena päivänä, kun monen vanhuksen ainoa yhteys ulkomaailmaan on televisio.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Yleltä ei juurikaan tule minään juhlapäivänä siihen liittyvää arvokasta ohjelmaa. Itsenäisyyspäivänkin tuotos on vain "Tuntematon sotilas"-elokuva ja Itsenäisyyspäivän paraati, ja sekin pitää näyttää lyhennettynä.
Itsenäisyyspäivän vastaanottoa en laske poliittisine pönäkkyyksineen ja naisten pukukavalkaadeineen kovinkaan arvokkaaksi.

Huomasitteko kuunnella Järviradiosta isänmaallista musiikkiohjelmaa, ja sitä tulee vieläkin. Oikein kyynel tuli silmään kyseistä musiikkia kuunellessa.
"Veteraanin testamentti" meni luihin ja ytimiin. Kuten "Veteraanin iltahuutokin".

Järviradio onkin ainoa radiokanava, jota vanhempi musiikin ystävä suomalaisen kevyenmusiikin puolella voi kuunnella.
Klassista musiikkia tulee kyllä riittävästi Yle ykköseltä. Sitäkin näin vanhemmiten kyllä kuuntelee.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #9

Te Puheenvuoron YLE-vihaajat teette itsenne vain naurunalaisiksi, kun ette tarkista ohjelmatiedoista tosiasioita, piehtaroitte vain ennakkoluuloissanne ja salaliittoteorioissanne.
Itsenäisyyspäivän ”juhlavaa” ohjelmaa kyllä piisaa: Tuntemattoman jälkeen alkaa RSOn itsenäisyyspäivän juhlakonsertti, paraatille on tunnin ohjelma-aika ja Areenassahan se näytetään suorana. TV2 näköjään keskittyy urheilun tähtihetkiin, joidenkin mielestä semmoinenkin voi olla juhlavaa. Neljällä viidestä Ylen radiokanavasta ei juuri muuta olekaan kuin itsenäisyyspäivän juhlintaa laidasta laitaan. Se lipunnostokin lähetettiin suorana Radio Suomessa ja Areenassa. Ei kai kukaan ole niin tyhmä, että ajattelee, että jos se se ei näy telkkarissa, niin sitä ei ole?

Ikuisiin valituksiin Areenasta ei voi sanoa muuta kuin että elämme vuotta 2017.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #10

Ei vanhemmalla väellä kaikilla ole Areenaa!

Minä tarkoitin kommentissani muitakin juhlapäiviä kuin vain Itsenäisyyspäivää.
Monta juhlapäivää menee, että Yle ei huomioi niitä mitenkään, tai vain hyvin olemattomasti.
Toki on silloinkin halvempaa näyttää kaikenlaisia uusintoja ja uusinnan uusintoja.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #11

No todista sitten väitteesi. Valituksesi osoittautui jo Itsenäisyyspäivän osalta aiheettomaksi.
YLE ei tietenkään voi rakentaa toimintaansa sen pohjalta, että jossain on joku jolla ei ole sitä taikka tätä. Toistan: elämme vuotta 2017. Iäkkäiden ihmisten läheiset ja auttajat voivat varmaankin huolehtia siitä, että mieleisten tv-ohjelmien seuraaminen onnistuu.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #14

Miten niin YLE ei voi järjestää toimintaansa siten, että jokaisella YLE-veron maksajalla on kaikki ohjelmat nähtävillä? Perustele väitteesi. YLE voisi järjestää jopa uutisensa pidemmiksi (kattavammaksi) jättämällä pois toisarvoiset ohjelmanumerot, jolloin voisi esittää esim. nykyisin Areenassa esittämänsä ns. yleissivistävää tiedon jakamista kansalaisille.

Kaikilla vanhuksilla ei ole niitä mainitsemiasi läheisiäkään paikalla, ehkei ollenkaan, näyttämässä Areenan kautta tuotettua. Ihan sama koskee myös YLE:n nettiuutiskirjoituksia, joihin hyvin usein vain uutislukija viittailee eli mainitsee mistä löytyy lisää uutista, vaikka paljon on kansalaisia ilman nettiyhteyksiä.

Ei se, että sinulla ja minulla ja monella muulla on netti ja "pensselit" käytössä suinkaan tarkoita, että kaikilla palvelumaksun maksajilla on. Pitää ajatella myös lähimmäisiä, eikä aina omaa napaa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #16

Tässä vänkyttävät ratsastelevat vain vanhuksilla, vaikka itseasiassa tarkoittavat, että Ylen tulisi esittää vain 1930-luvun lapualaiseen maailmankuvaan perustuvaa ohjelmaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #19

Miten voit tietää toisten ajatuksen taustat? Voiko todellakin olla mahdotonta ajatella, että ajatuksenamme on puolustaa kansalaisia joilla ei ole käytössään tarvittavaa nettiä YLE:n ohjelmien katsomiseen? Ei siinä tarvita todellakaan kuvittelemaasi aatemaailmaa.

Se nyt on vain niin, että meissä ihmisissä löytyy muidenkin kanssaelävien puolta pitäviä, eikä vain omaan napaan tuijottavia.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #20
Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #14

Esitän vain yhden esimerkin, minun ei tarvitse mitään todistella.

Kun Sotaveteraaniliitto täytti 60-vuotta, niin erittäin arvokkaasta juhlasta lähetti taltioinnin vain AlfaTV. Ei Yle.
Moni ei edes huomaa katsella tuota kerrassaan mainiota kanavaa. Sitä ei taideta edes laittaa TV-ohjelmiin?

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

#10
Höpsis, eihän tässä mitään ylen vihaajia olla,
mutta ei raitsikatkaan kulje Kainuussa vaikka onkin vuosi 2017.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Vertasitko juuri raitiovaunuja ja tv-ohjelmien esittämistä Internetissä? ;-)

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Neloselta tuli juuri asiallinen lotta-elokuva "Lupaus".
AlfaTV:ltä tuli arvokas haastattelu- dokumentti lotistamme.

Toivottavasti elokuvaohjaaja Aku Louhimies katseli ne molemmat, että tuli näkemään lottien olleen muutakin kuin kenttähuoria. Olisi jättänyt elokuvastaan nuo matalamieliset lotta-kohtaukset kokonaan pois, kuten Edvin Laine teki.

Ja tällaiselle miehelle annettiin juuri ProFinlandia-mitali!??

Kun näitä dokumentteja katselee, niin kyllä täytyy yhä edelleen ihmetellä Väinö Linnan näkemystä lotistamme kirjassaan "Tuntematon sotilas"!?
Kun rintamalla toimi 15 000 lottaa ja kauempana kotirintamalle asti 100 000 lottaa, niin Linnalla näyttää olleen kosketus vain kenttähuora-lottiin, pyhäpäivän sontaan!?
Kun Linnan kirjaa pidetään eräänlaisena historiatotuutena, niin kyllä hän antaa siinä lotista täysin vääristyneen kuvan.

Toimituksen poiminnat